Friday, November 16, 2007

POSTER KECIK BEBENO


lukisan ini sebagai penghargaan buat kartun Aloy dan Ujang (Majalah Gila-Gila) dalam versi aku. hihihii...layan jer la...

4 comments:

Gandum said...

Wah

Johan...tabik Spring brader...sebab ko dah buat online kartun..hehhee

aku punya kartun slow n steady...kumpul bahan..maybe next year baru kuar..

Johan said...

hihihi...segan la brader!!
sajer layan brader...insya Allah dari segi stroke dan kekemasan lukisan tu akan saya pertingkatkan lagi dari semasa ke semasa...ini kalau bro. gayour tengok kena sound sampai nangis nih!!!

emm...aku tunggu web kartun ko. musti gempak habis lah...biar lambat asal POWER kan?

Gandum said...

Brader...

apa nak segan...kalau segan tak maju ke depan..

biasakan meniru angle..latarbelakang..atau gunakan gambar untuk panduan.try lukis satu kartun lawak dalam pelbagai verasi..itu yg aku amalkan..jadi yg kita bole improve dari satu kartun ke satu kartun dengan membandingkan lukisan yg pertama.gunakan trace paper untuk melukis kalau lukisan itu agak susah..

AYOH JOHAN...AKU BERSAMAMU...!

Johan said...

ko dah cakap macam tu..makin naik semangat aku..hihiii...thanks atas panduan yang ko bagi tu..memang ya amat berguna buat pelukis berhingus cam aku ni...CAYALAH GANDUM!!!