Monday, January 28, 2008

LUKISAN KARIKATUR SELEBRITI




3 comments:

ijoi said...

Bai..buat le bisnes karikatur on-line ko boleh lukis karikatur tu

johan said...

thanks ijoi atas kunjungan anda pada blog gua yang tak seberapa ni...
joi..kadang2 karikatur ni jadi..kadang2 tak menjadi..tu yang tak berani lagi nak jadikan bisnes.

bagi ko apa sebenarnya konsep yang perlu ada..bila kita menyebut tentang karikatur?

ijoi said...

karikatur ni bah yg paling penting ialah tang mata dia tu, pastu kau cari bende apa yg paling menonjol pada org tu samada telinga dia kah, gigi dia kah(ronaldinho) bentuk muka dia kah, leher kah, pastu yg lain tu belasah je kasi strok tanpa bayang punya
atau cuba kau check kat sini
http://www.animatedbuzz.com/tutorials/caricature.html
ok selamat berkarikatur dan selamat makan kari sambil beratur